actor
Derviş Zaim

Derviş Zaim 1964 yılında Kıbrıs’ın Limasol kentinde doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş, ardından Warwick Üniversitesi’nden Kültürel Çalışmalar dalında MA almıştır. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Sanatta Yeterlilik programını bitirmiştir.

Bugüne kadar on film ve bir belgesel yönetmiştir. Filmlerinin senaryosunu yazmış ve çoğunun yapımcılığını da üstlenmiştir. Ares Harikalar Diyarında adında romanı ile 1994 Yunus Nadi ödülünü kazanmıştır. İkinci romanı Rüyet Nisan 2019’da yayınlanmıştır. Çok sayıda yerli ve uluslararası sanat festivalinde yer almış ve ödüller kazanmıştır. Halen Maltepe, Ankara Bilim ve Yakındoğu Üniversitelerinde ders vermektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Filmografi
1996 Tabutta Rövaşata (Somersault In A Coffin)
2000 Filler ve Çimen (Elephants and Grass)
2003 Çamur (Mud)
2003 Paralel Yolculuklar (Parallel Trips- Belgesel)
2006 Cenneti Beklerken (Waiting For Heaven)
2009 Nokta (Dot)
2010 Gölgeler ve Suretler (Shadows and Faces)
2012 Devir (Cycle)
2014 Balık (Fish)
2016 Rüya (Dream)
2020 Flaşbellek (Flashdrive)