actor
Vuslat Saraçoğlu

İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin ardından Bilgi Üniversitesi’nin Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri’nde tam burslu olarak lisans eğitimini tamamladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Modern Türkiye Tarihi Bölümü’nde müzik sosyolojisi alanında yüksek lisans yapmaya başladı ancak tez aşamasında ara verdi. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlandı. 2010’da Sarajevo Talent Campus’e katıldı. Kısa filmi Kakafoni (2011) ve orta metraj belgeseli Müslüm Baba’nın Evlatları (2013) pek çok ulusal ve uluslararası festivale katıldı. 2014 yapımı “Neden Tarkovski Olamıyorum” filminde yapım koordinatörü ve oyuncu olarak çalıştı. BORÇ isimli uzun metraj filmi başta Göteborg, San Francisco, Kerala, Kartaca olmak üzere uluslararası pek çok festivalde yarıştı ve gösterildi. BORÇ aynı zamanda 37. İstanbul Film Festivali’nde “Altın Lale En İyi Film”, 6. Boğaziçi Film Festivali’nde “En İyi Kurgu” ve “En İyi Kadın Oyuncu”, 8. Malatya Film Festivali’nde ise “En İyi İlk Film”, 1. Kimolos Film Festivai’nde mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca BORÇ’taki performansı ile Serdar Orçin 2019 yılı Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde “Yılın En İyi Sinema Oyuncusu” seçildi. Bildiğin Gibi Değil isimli uzun metraj sinema film projesi Bosphorus Film Lab (2019), 31. Ankara Film Festivali Proje Geliştirme Desteği, Prifest Pitching Contest (2020) gibi platformlarda finalist oldu. 2020 yılının ekim ayında Antalya Film Forum’dan Kurmaca Pitching Ödülü’nün sahibi oldu. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu’nun 2020/4 sayılı kararıyla yapım desteği almaya hak kazandı.

 

Filmografi
2010 Galata (Kısa Film) - Oyuncu
2010 Balkon (Kısa Film) - Oyuncu
2011 Kakafoni (Kısa Film) Senarist ve Yönetmen
2013 Müslüm Baba’nın Evlatları (Orta Metraj Belgesel Film) Yönetmen ve Yapımcı
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum (Uzun Metraj Kurmaca) Oyuncu / Yapım Koord.
2018 Borç (Uzun Metraj Kurmaca) Senarist/Yönetmen/Yapımcı