actor
Yeşim Tonbaz

1984 Sivas doğumlu Yeşim Tonbaz, İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Sinema yazarlığının yanı sıra, Film Arası Dergisi ve sinefesto.com gibi çeşitli yayın organlarında editörlük ve yöneticilik yaptı. Bir çok kısa film ve belgeselde çeşitli görevlerde yer aldı. 2016’da çektiği ilk kısa filmi ‘Askıda’ yurt içi ve yurt dışı bir çok film festivalinde gösterildi. Çeşitli sinema atölyelerinde senaryo ve sinema yazarlığı eğitimi verdi. 2017’de Bilim ve Sanat Vakfı ve İstanbul Modern ortaklığında gerçekleştirilen bir projede hazırlanan ‘Eskimeyen Filmler’ adlı kitaba içerik hazırladı. Çeşitli yayın organlarında sinema yazıları yazmaya devam eden ve halen Marmara Üniversitesi Sinema-Radyo-TV Bölümü’nde yüksek lisans yapan Tonbaz, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

Filmografi
2010 Elma Dersem Çık (Kısa Film) - Yardımcı Yönetmen
2011 Obsesyon (Kısa Film) - Sanat Yönetmeni
2012 Duvar – (Kısa Film) - Sanat Yönetmeni
2015 Potadaki Özgürlük (Belgesel) – Senarist ve Yönetmen
2015 Erken Şubat/Geç Haziran (Belgesel) - Senarist ve Yönetmen
2015 Salıncak (Kısa Film) - Sanat Yönetmeni
2016 Askıda (Kısa Film) - Yönetmen
2018 Sözlü Tarih (Belgesel) - Senaryo, Metin Yazarı
2018 İyi Yaptık (Kamu Spotu) - Yönetmen
2020 Münhasır (Kısa Film) - Senarist ve Yönetmen