actor
Yiğit Ege Yazar

2000'de İstanbul'da doğdu. İlk olarak Çılgın dostlar dizisinde rol aldı ardından Köstebekgiller dizisinde uzun süre oynadı sonrasında Köstebekgiller 1 ve 2 sinema filmlerinde rol aldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinde Sinema TV Bölümünde eğitim gördü, çok sayıda kısa film çekti. 2018'de Kardeşler filminde rol aldı ve Adana Film Festivalinden, ardından Dhaka Film Festivalinden en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. İstanbul Medya Akademisinden sinema eğitimi aldı. Zomerbroeders Hollanda TV filminde, Otis Tarda kısa filminde rol aldı. Dengi Dengine mini dizisinde oynadı. 2020'de halen festival süreci devam eden Esinti adlı kısa filmini çekti. Bütün süreçlerin yanında çok sayıda kısa filmin ekibinde, kamera arkası ve önünde yer aldı, klip ve tanıtım filmi çekti, kurguladı. Halen Marmara Üniversitesi Sinema TV Bölümünde eğitimine devam etmekte ve Gönül Dağı dizisinde Bekir karakterini canlandırmaktadır.

 

Filmografi
2008 Çılgın Dostlar (TV Dizisi) - Oyuncu
2009 Köstebekgiller (TV Dizisi) - Oyuncu
2015 Köstebekgiller:Perili Orman (Sinema Filmi) - Oyuncu
2016 Köstebekgiller:Gölgenin Tılsımı (Sinema Filmi) - Oyuncu
2017 Oyuncak Asker (Kısa Film) - Yönetmen
2017 Yol Ayrımı (Kısa Film) - Yönetmen
2018 Gökyüzü(Kısa Film) - Yönetmen
2018 Kardeşler (Sinema Filmi) - Oyuncu
2018 Press-Bomba Gibi pt.2 (Klip) - Yönetmen
2018 Zomer Broeders Hollanda (TV Filmi) - Oyuncu
2019 Dengi Dengine (TV Dizisi) - Oyuncu
2019 Otis Tarda (Kısa Film) - Oyuncu
2019 Şehza-Parkinson (Klip) - Yönetmen
2020 Esinti (Kısa Film) - Yönetmen
2021 Bir Tutam Karanfil (Sinema Filmi) - Oyuncu
2021 Gönül Dağı (TV Dizisi) - Oyuncu